Levende Hav

Bevilling givet til muligt fiskersamfundsprojekt på Indiens østkyst

Levende Hav har fået bevilget penge af Civilsamfundspuljen til en forundersøgelse til muligt fiskersamfundsprojekt i Tamil Nadu regionen på Indiens østkyst.

Da Levende Hav i 2012 arbejdede med at lave rapporten: ”Fishing for the Millennium Development Goals: Small Scale Fishing Showing th Way Forward” (2013), indgik bl.a. et feltarbejde fra fiskersamfund i Tamil Nadu. Under dette arbejde kom rapportens hovedforfatter, LLH-medlemmet, Eva Munk-Madsen, i kontakt med en lokal NGO, ved navn SNEHA (Social Need Education and Human Awareness). Denne organisation foreslog et samarbejde på længere sigt. Levende Hav har ansøgt CISU om midler til en forundersøgelsesrejse derned for at vurdere og gennemdiskutere grundlaget for en mulig større fremtidig projektansøgning.

Projektet vil gennem etablering af samarbejde og organisering af kvinder fra landsbyer i Tamil Nadu give flere kvinder adgang til dygtiggørelse og indkomstkonsolidering, udvikle produktionskooperativer for fiskerkvinder til salg og udveksling af lokale produkter gennem netværksetablering i et større regionalt område. Gennem styrkelse af kvinders produktive bidrag stabiliseres kvinders usikre livsophold. Gennem styrkelse af kvinders organisering og selvbevidsthed styrkes deres position socialt og politiski familien, i landsbyen og i samfundet generelt.

Eva Munk-Madsen og Levende Havs formand, Knud Andersen, er i Tmil Nadu sidste halvdel af januar.

Posted in: Dagens Nyheder, Enkeltsager, Miljødebat, Nyheder, Projekter

Leave a Comment (0) ↓

Leave a Comment