Levende Hav

Folkemøde 2018

Levende Havs kutter Anton er igen i år på Folkemødet.

Samtidig er det starten på en kampagne mod flere havbrug i Danmark, som Levende Hav sammen med andre organisationer og enkeltpersoner på Djursland sætter gang i. Se den fælles kampagnehjemmeside www.nejtilhavbrug.dk

Levende Havs frivillige vil under hele Folkemødet være om bord og på kajen (lige foran DR´s scene) for at informere om, hvorfor det er så vigtigt at få Folketingets politikere til at indse, at den danske befolkning ikke ønsker, at havets skal forurenes udelukkende til ære for nogle få rigmænd. Det er en skandale, som kan vise sig at have kvotekongedimensioner.

På Folkemødets første dag kommer den nyvalgte præsident for Danmarks Naturfredningsforening, Maria Gjerding om bord og holder ”Spørgetime om havbrug” (torsdag den 14. juni fra 16.30 til 17.15). Dagen efter lægger borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen op til en debat med titlen, ”Havbrug skal være Landbrug”. Han mener, som Levende Hav, at havbrug skal forbydes og i stedet placeres i bassiner i land, hvor spildevandet kan renses, inden det atter ledes ud i havet. (fredag den 15. juni fra 11.45 til 13.00) Alle er velkomne om bord til disse møder.

I parentes bemærket, så er målet om at bringe havbrug i land kun et delmål for Levende Hav. Vi mener, at opdræt af rovfisk skal stoppes, fordi f.eks. laks og ørreder kræver foder tilvejebragt ved det danske ”industrifiskeri” efter små fiskearter. Dette fiskeri er gået fuldstændig over gevind og betyder et indbrud i havets fødekæde. En skamplet for Danmark! Men Levende Hav ser gerne opdræt på land af ”vegetarfisk”, som multer og karper.

Levende Hav savner penge til at gennemfører hele den planlagte kampagne, som vi antager skal løbe det næste års tid. Vi savner donorer til kampagnen. Hvis du brænder for havmiljøet og har råd til at støtte formålet, så kontakt venligst  skipper Knud Andersen på knud@levende-hav.dk eller 20487421. Du kan også give et bidrag via mobilepay nummer: 77209 og skriv “Anton”.

Posted in: Dagens Nyheder

Leave a Comment (0) ↓

Leave a Comment